Whole Health

Is onze visie op een leven in balans

Meer dan ooit bekijken mensen hun Whole Health op een holistische manier en maken ze plannen voor een betere toekomst. Ze zijn op zoek naar uitgebreide gezondheidszorg inclusief ondersteuning op maat en tools om hen te helpen opgewassen te zijn tegen de uitdagingen van het moderne leven: thuis, op het werk of alles daartussenin.

Met Whole Health doen wij er alles aan om de algemene gezondheid en het algemeen welzijn te verbeteren door mensen de waarde van gezondheidszorgoplossingen te laten inzien en tegelijkertijd de vele stressfactoren die zich in hun onmiddellijke omgeving voordoen, aan te pakken. We brengen mensen op het juiste moment en de juiste plaats in contact met de beste zorg, wat het leven hen ook brengt. Het echte doel van gezondheidszorg is immers mensen helpen een beter leven te leiden.

Whole Health vormt de kern van alles wat wij doen: het is de identiteit van Cigna Europe. En het begint met hoe mensen toegang krijgen tot zorg, een belangrijk onderdeel van onze gezondheidsplannen. Laten we hier dieper op ingaan

De video

Met Whole Health zorgen we ervoor dat iedereen die we helpen zich altijd ondersteund voelt.

Het avontuur

Whole Health biedt een innoverende manier om zorg te dragen voor onze klanten en hun gezin door een solide en betrouwbaar deel van hun sociale vangnet te zijn, hen het evenwicht tussen werk en privéleven te helpen bewaren en advies te geven bij financiële problemen. En dat is nog maar het begin.

Ons nieuwe model is een springplank naar een betere algehele gezondheid voor iedereen. We zullen ons product- en dienstenaanbod verder ontwikkelen om zorg te dragen voor de totale gezondheid van iedereen die we bijstaan. We kunnen veel meer doen, en er is nog veel meer op komst...

Mijn Wereld

Centraal in onze aanpak staat onze innoverende ‘Ik en Mijn Wereld’. Daarin brengen we drie belangrijke Whole Health-aspecten samen die bijdragen tot de algehele gezondheid, namelijk het fysieke, het mentale en ‘Mijn Wereld’.

Aan de hand van het ‘Ik en Mijn Wereld’-model kunnen we onze klanten ondersteunen met een intuïtieve, betaalbare en persoonlijke ervaring.

Ontdek het ‘Ik en Mijn Wereld’ model. Klik op een van de elementen van het model om meer te leren.

Werkleven

Nu de grens tussen werk- en privéleven vervaagt in de nieuwe werkcultuur, helpen we het evenwicht bewaren met online coaching, begeleiding en emotionele en praktische ondersteuning. We staan werkgevers en werknemers bij in elke werkgerelateerde uitdaging die op hun pad komt.

Thuisomgeving

Een sterke, ondersteunende thuisbasis is essentieel voor een betere mentale, fysieke en emotionele gezondheid. Wij kunnen daarbij helpen met oplossingen die speciaal ontwikkeld zijn om een positieve thuisomgeving te creëren en te behouden.

Mijn Gezin

We beseffen maar al te goed dat familiaal welzijn een cruciale rol vervult in de algehele gezondheid en het welbevinden. We hebben onze nieuwe benadering dan ook zodanig ontwikkeld dat onze klanten en hun geliefden betere ondersteuning krijgen door ze toegang tot zorg te bieden telkens als dat nodig is.

Financiële Gezondheid

Geldzorgen en de stress die daarmee gepaard gaat, kunnen een impact hebben op vele andere aspecten van ons leven: relaties, werk, fysieke en mentale gezondheid ... In het kader van onze Whole Health-benadering werken we momenteel een aantal nieuwe manieren uit om onze klanten te helpen met het beheer van hun financiën.

Toegang Tot Zorg

Onze klanten de juiste zorg helpen krijgen wanneer ze die het hardst nodig hebben, staat nog altijd centraal in wat we doen: snelle toegang tot kwaliteitszorg en de juiste ondersteuning wanneer het er echt op aankomt. Met Whole Health betekent dat een wereldwijd netwerk van zorgverleners, maar ook toonaangevende digitale behandelingen, programma’s en virtuele huisartsen.

Sociaal Vangnet

We kunnen bloeiende sociale relaties ondersteunen en het probleem van de toenemende eenzaamheid aanpakken, want allebei hebben ze een grote impact op de fysieke en mentale gezondheid. We zullen op innoverende manieren vormgeven aan Whole Health, zodat we een proactief deel kunnen zijn van het sociale vangnet van onze klanten.

Whole Health-Portfolio*

*De producten en oplossingen kunnen verschillen naargelang de markt, de locatie of het beleid.

  • Thuisomgeving
  • Mijn Gezin
  • Toegang Tot Zorg
  • Werkleven
  • Sociaal Vangnet
  • Financiële Gezondheid
Medisch netwerk van artsen

Met een netwerk van meer dan 1,65 miljoen zorgverleners en -faciliteiten wereldwijd is zorg nooit ver weg.

International Employee Assistance Program (IEAP)

Het IEAP-programma biedt onze klanten en hun gezin telefonische en/of persoonlijke mentale ondersteuning via een waaier van programma’s en diensten.

Global Telehealth

Deze dienst biedt altijd en overal toegang tot raadplegingen van artsen en specialisten via de telefoon of beveiligde videoconferentie in het kader van niet-dringende gezondheidsproblemen.

Cigna Wellbeing-app

De Cigna Wellbeing-app maakt het klanten gemakkelijk om hun gezondheid en welbevinden te verbeteren met innoverende tools en coaching. Tegelijk hebben ze vlot toegang tot specifieke gezondheidsdiensten, zoals Global Telehealth, het IEAP-programma en het online gezondheidsplatform met alles wat daarbij hoort.

Beheer van medische problemen

Dit programma biedt patiënten fysieke, emotionele en praktische ondersteuning tijdens en na een complexe gezondheidstoestand, zoals een operatie.

Beheer van chronische aandoeningen

Dit programma reikt klanten met chronische aandoeningen, zoals een hartziekte of diabetes, de middelen en ondersteuning aan om hun aandoening zelf beter te kunnen beheren.

Programma voor beslissingsondersteuning

Dit programma geeft klanten met een zeldzame aandoening, een zware ziekte of een ander complex gezondheidsprobleem een tweede opinie en diverse hulpmiddelen om een definitieve beslissing te nemen.

Zorgtransitie

Vanaf dag één genieten nieuwe klanten en hun gezin van een vlotte overstap van hun vorige verzekeraar naar Cigna.

Medische beoordeling vóór vertrek

De medische beoordeling vóór vertrek is ontwikkeld om de gezondheidsrisico’s in te schatten voor klanten die voor het werk naar het buitenland verhuizen, en helpt ze zich beter voor te bereiden op een leven in een ander land.

Crisis Assistance Program

Dit programma geeft onze klanten, waar ze zich ook bevinden ter wereld, gecoördineerde ondersteuning in noodgevallen, zoals politieke onrust, uitbraak van een nieuwe ziekte, enz.

Online welzijnsplatform

Dit platform biedt klanten directe toegang tot innoverende gezondheidsbeoordelingen, coaching en andere middelen die hen kunnen helpen in het dagelijkse leven.

Beoordelingen van gezondheidsrisico’s

Deze beoordelingen zijn een onderdeel van het online welzijnsplatform van Cigna en bestaan uit een online vragenlijst met 34 kernvragen en een aantal biometrische basisgegevens. Ze behandelen een heleboel aspecten met een impact op de gezondheid en resulteren in een totaalscore op 100, waarbij de gezondheidsrisico’s van de deelnemer worden geïdentificeerd en eventueel de link wordt gelegd naar andere welzijnsprogramma’s (bv. ‘Make One Small Change’-programma of programma voor het beheer van chronische aandoeningen).

Gerichte risicobeoordelingen

De gerichte risicobeoordelingen zijn een onderdeel van het online welzijnsplatform van Cigna en vormen een logische volgende stap naar de beoordelingen van gezondheidsrisico’s. Ze focussen op slaap, stress, voeding en lichaamsbeweging en bieden een gedetailleerdere analyse van het betrokken aspect. Ze resulteren in een totaalscore op 100 en bepalen wat de gezondheidsrisico’s van de deelnemer zijn met betrekking tot dat specifieke aspect.

Online gezondheidsbibliotheek

Deze bibliotheek is een glossarium van gecontroleerde informatie en middelen rond gezondheid en welzijn, waarin klanten zich in hun eigen tempo en tijd kunnen verdiepen.

Make One Small Change-modules (slaap, stress, voeding en lichaamsbeweging)

Deze programma’s werden bij Cigna ontwikkeld in samenwerking met onze eigen medische directeurs en zijn gebaseerd op toonaangevend wetenschappelijk onderzoek naar gedragsverandering. Ze helpen klanten bij het bepalen van hun doelstellingen, motivaties en belemmeringen om stap voor stap een duurzame verandering door te voeren.

Make One Small Change: Covid-19 Enhancement Program

Dit programma vult onze Make One Small Change-oplossingen aan. Het focust op veerkracht en werd specifiek ontwikkeld om mensen te ondersteunen in het kader van COVID-19. Het behandelt onderwerpen als angstgevoelens in uitdagende tijden, financieel welzijn en het omgaan met veranderende omstandigheden tijdens een lockdown.

‘Life & Protection’-verzekeringen

We geven klanten gemoedsrust met een reeks beschermingsopties die alle mogelijke gebeurtenissen dekken, van inkomensverlies tot overlijden.

Ons gezondheidsaanbod

Ons gezondheidsaanbod, zowel standaard als op maat, bieden onze klanten de geruststelling dat aan al hun gezondheidsbehoeften wordt voldaan. Ons aanbod omvat directe toegang tot een uitgebreid netwerk van zorgverleners, ondersteuning via onze klinische diensten, de garantie dat de behandelingskosten betaalbaar zijn, en veel meer.

Related Articles

Neem contact met ons op

Ontdek hoe Whole Health u, uw medewerkers of klanten kan helpen en kijk naar het volledige gezondheidsplaatje.

Contacteer Ons